Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > За евроинтеграције реформе важније од рокова

За евроинтеграције реформе важније од рокова

Београд/Брисел, 3. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас да је придруживање ЕУ питање издржљивости, а не конкуренције, и указала на то да је наша земља постигла напредак у претходне три године на пољу макроекономске стабилности и фискалне дисциплине, али да у овом процесу има још доста посла.

Фото: euractiv.rs

Брнабић је у изјави за портал Euractiv.com истакла да је за Србију придруживање ЕУ као маратон, у којем се наша земља не такмичи против других, већ против себе, и да, у том смислу, ниједну државу не би требало да брине ко је испред, а ко иза.

Она је, на питање да ли се слаже са ставом председника Европске комисије Жан Клод Јункера да би Србија и Црна Гора могле да се придруже ЕУ до 2025. године, одговорила да не би требало да говори о томе када ће се Србија придружити Унији.

За мене је пут важан колико и сама дестинација, и то би могла да буде моја порука читавом региону. Ово је маратон, у којем је најважније бити фокусиран на спровођење реформи, јер је то важно за вашу земљу, нагласила је премијерка.

Брнабић је подвукла да је циљ Србије да затвори сва поглавља између 2020. и 2022. године, упозоривши на то да још постоје основни услови које треба испунити на том путу – владавина права, борба против криминала и корупције, добросуседски односи, основна људска права, слобода изражавања.

Брнабић је подсетила на то да је њена Влада основала Министарство заштите животне средине како би се проблеми на том пољу решили, при чему треба напорно радити како би се спровеле све важне реформе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs