Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > У првих сто дана мандата Владе урађено јако пуно

У првих сто дана мандата Владе урађено јако пуно

Коцељева, 30. септембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће 14. октобра представити резултате рада Владе Србије у првих сто дана мандата, уз напомену да је у првих месец дана била забринута, али да је данас задовољна оним што је урађено.


Брнабић је у Коцељеви, где је присуствовала традиционалној манифестацији ”Фестивал зимнице“ која је уврштена у календар Туристичког савеза Србије и већ је постала препознатљива у тој области, навела да ће детаљније о томе говорити половином октобра.

Већ сада је јасно да је урађено јако пуно, иако је Кабинет кренуо са радом у доста тешким околностима, истакла је она и подсетила на тадашњи штрајк у "Фијату" и протест малинара.

То смо решили, стабилизовали смо се, и кренули смо храбро напред у континуитету са претходном владом, поручила је Брнабић.

Премијерка је рекла и да је простор за раст плата нешто већи него што то процењује Фискални савет, и најавила да ће Влада ускоро објавити за колико процената ће бити повећане зараде.

Верујем да имамо мало више простора, али разговараћемо и са њима, рекла је Брнабић у изјави за новинаре и поновила да је Влада до сада показала да је довољно одговорна да доноси одлуке које неће угрозити фискалну стабилност у Србији.


Премијерка је изјавила и да Влада неће одустати од закона о запосленима у јавним службама, и да јој и даље није јасно зашто се синдикати просвете противе нацрту тог документа.

Све што смо на састанцима слушали јесте то да су они против тог закона зато што укида неке њихове бенефиције. То апсолутно није тачно, указала је она.

Није тајна да имамо потпуно другачије ставове о предлогу тог закона, навела је Брнабић и додала да је примила писмо синдиката образовања у коме се тражи да се закон повуче из скупштинске процедуре.

Премијерка је упутила молбу синдикату да се више информише када протестује, с обзиром на то да закон још није дошао ни до Владе.

Нећу од тог закона одустати, седећу са њима колико год буде потребно, поручила је она и поновила да је реч о реформском закону, који по први пут омогућава да се награде најбољи.

Брнабић је указала на то да је са репрезентативним синдикатима у здравству постигнут споразум и разумевање о важности тог закона, и да постоји њихова подршка том документу.

Она је додала да је синдикат у здравству, који је, као и синдикат просвете протестовао, нерепрезентативан, али да то не значи да неће да саслуша њихове ставове.

ФОТО: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствује традиционалној манифестацији ”Фестивал зимнице“ у Коцељеву


Брнабић је на ”Фестивалу зимнице“ поручила да ће држава наставити да помаже пољопривреднике и сличне фестивале.

Премијерка је обишла излагаче, разговарала са њима, а произвођачи су желели да јој поклоне теглице ајвара и друге производе које, како верују, она нема времена да припреми због обавеза.

Ово је девета манифестација. Следећа је јубиларна, па ће вам доћи цела Влада, поручила је Брнабић.

Она је у званичном обраћању рекла да је та локална самоуправа веома одговорна, с обзиром на то да има 88 запослених, а да је оптимално 126, чиме општина штеди и може да подржи манифестације и доводи инвеститоре.

Подржаћемо Коцељеву, подржаћемо целу Мачву. Мислим да је у последње време отворено 1.050 радних места, једна од већих фабрика је "Раух", али не треба да се ослањамо само на стране инвеститоре и то је оно што Коцељева добро ради, што се ослањате на ваше предузетнике и пољопривреднике, рекла је Брнабић.

Премијерка је изразила задовољство што се пуно њих јавило за субвенције за набавку трактора, као и за подршку младим пољопривредницима, која је ове године вишеструко већа.

На тезгама у Коцељеви, поред зимнице, могли су да се нађу производи од меса преко слатскиша до домаће радиности, а познаваоци кажу да се за два дана, колико траје фестивал, прода између 700 и 2.000 производа зимнице.

Окосницу манифестације ”Фестивал зимнице“, коју општина Коцељева организује по девети пут, чине локални произвођачи прерађевина од воћа, поврћа, меса и меда уз присуство излагача како из осталих делова Србије, тако и из иностранства.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs