Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Мала и средња предузећа носиоци прогреса у Србији

Мала и средња предузећа носиоци прогреса у Србији

Зрењанин, 29. септембар 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић изјавио је данас, на отварању привредне манифестације "Зрбизнет" у Зрењанину, да релевантни макроекономски показатељи говоре да је Србија, у привредном погледу, на правом путу.


Кнежевић је истакао да ће стање јавних финанасија омогућити повећање плата у јавном сектору и пензија, као и минималне зараде.

Он је нагласио да је наредни задатак Владе да добре макроекономске резултате преточи у модерну и ефикасну привреду, додавши да су мала и средња предузећа, којих данас у Србији има више од 360.000, прави ослонац и полуга за то.

Желећи да помогнемо том највиталнијем сектору наше привреде, претходну годину прогласили смо годином предузетништва, подсетио је он и истакао да су у том смислу постигнути одлични резултати.

Кнежевић је указао на то да је Влада Србије издвојила 18,2 милијарде динара за помоћ малим и средњим предузећима, од тога 7,6 милијарди неповратних средстава и више од 500 милиона евра повољних кредита.

Прву привредну манифестацију малих и средњих предузећа "Зрбизнет" под слоганом "Повежи се" организовали су град Зрењанин и Унија послодаваца Зрењанин – Послодавци Зрењанина.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs