Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Новим законом до нижих трошкова и ефикаснијег пословања

Новим законом до нижих трошкова и ефикаснијег пословања

Београд, 28. септембар 2017. године – Вршилац дужности помоћника министра привреде у Влади Републике Србије Душан Вучковић изјавио је данас да ће изменама и допунама Закона о привредним друштвима привреди бити омогућено јефтиније и ефикасније пословање.


Вучковић је на округлом столу у Новом Саду који су, у оквиру јавне расправе о нацрту тог закона, организовали Министарство привреде и Привредна комора Србије, истакао да се најзначајније измене односе на детаљно уређење института принудне ликвидације.

Према његовим речима, најбитније промене тичу се и уређења поступка смањења основног капитала код друштва с ограниченом одговорношћу, али и принудног откупа и права на продају акција.

Он је, као значајно са аспекта трошка и ефикасности, навео и увођење електронског потписа који замењује потпис на оснивачком акту, односно, оверу потписа, као и увођење електронске адресе за пријем поште.

Имали смо обавезу по преговарачкој позицији за Поглавље 6 – Право привредних друштава, да се усагласимо са две уредбе и једном директивом ЕУ која је из области корпоративног управљања, објаснио је Вучковић.

Реч је, како је прецизирао, о Уредби о европском друштву, Уредби о европско-економској интересној групацији и директиви која је везана за прекогранично припајање и спајање друштава капитала.

Основни циљ јесте да се новим законским решењем, усклађеним са правним тековинама ЕУ, превазиђу проблеми примене неких одредаба постојећег прописа, поједностави и унапреди пословање привреде, подвукао је Вучковић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs