Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Усвојен предлог закључка о сарадњи са Кином у области информатике

Усвојен предлог закључка о сарадњи са Кином у области информатике

Београд, 28. септембар 2017. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закључка о прихватању платформе о учешћу делегације Републике Србије на преговорима са делегацијом Народне Републике Кине о унапређењу развоја Информатичког пута свиле за информациону повезаност.

Усвајањем овог предлога успешно се наставља пројекат „Један појас, један пут“, у којем учествује и Србија и који омогућава сарадњу двеју држава у области економије, инфраструктуре, образовања и науке.

Прошле године потписан је и Меморандум о развоју Информатичког пута свиле за информациону повезаност, који представља сигуран основ за унапређење билатералних односа и учвршћивање свеобухватног стратешког партнерства између две државе.

У току је и одржавање низа састанака делегација Србије и Кине на којима се разматрају активности у оквиру имплементације тог меморандума, а које се односе на сарадњу у области „паметних градова“, електронске трговине, као и „онлајн“ туризма.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs