Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Стипендирањем кадрова помаже се опстанку Срба на Космету

Стипендирањем кадрова помаже се опстанку Срба на Космету

Београд, 28. септембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић присуствовао је данас потписивању уговора о додели стипендије Ратку Николићу, студенту Београдског универзитета пореклом из Ретимља на Косову и Метохији.

Ðурић је том приликом објаснио да се стипендирањем студената улаже у будућност Србије на Косову и Метохији и стварају услови за останак и опстанак српског народа у јужној покрајини.

Он је изразио захвалност привредницима који су помогли Ратку Николићу, и истовремено упутио позив и другим привредницима у Србији да се прикључе стипендирању српске омладине на Космету.

Ðурић је подсетио на то да Влада Србије финансира школовање више од 12.000 младих на Универзитету у Косовској Митровици, хиљаде ученика основних и средњих школа, а сада су почели да се придружују и привредници који желе да у томе помогну.

Студент Ратко Николић је, уз захвалност Канцеларији за Косово и Метохију и привредницима, поручио да му ова подршка пуно значи, те да ће оправдати поверење и наставити студије.

Он је истакао да ће му стипендија коју је данас добио омогућити да лакше стигне до звања грађевинског инжењера, који је потребан Хидроелектрани "Газиводе".

Директор Хидроелектране "Газиводе", која помаже у стипендирању, Срђан Вуловић, рекао је да су у Канцеларији за Косово и Метохију сазнали да је Николићу потребна помоћ.

Младом студенту помогло је и предузеће "Колашин превоз", чији је директор Срђан Миловановић нагласио да се од Николића очекује само да буде добар студент.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs