Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > У буџету за 2018. годину више средстава за иновације

У буџету за 2018. годину више средстава за иновације

Београд, 28. септембар 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да ће Влада Србије обезбедити више средстава у буџету за следећу годину за иновације и технолошки развој, будући да је та област од великог значаја за јачање конкурентности наше економије и раст извоза.


Поповић је на представљању статистичких података недавно завршеног конкурса за подршку технолошким иновацијама Фонда за иновациону делатност истакао да се на тај конкурс, који је трајао три месеца, пријавило 237 иновативних пројеката, што је око 70 одсто више у односу на претходни конкурс.

Он је објаснио да овај податак потврђује да постоји велика заинтересованост малих и средњих предузећа да покажу свој иновациони потенцијал и пласирају своје иновације на тржиште.

То такође показује и да наше компаније желе да привуку средства за иновације и технолошки развој од државе на исти начин како се то ради у развијеним земљама у Европи и свету, додао је министар.

Према његовим речима, пријављени пројекти долазе из различитих сектора науке и индустрије – из области природних наука, информационих технологија, машинства, грађевинарства, медицине, електротехнике, пољопривреде и других сектора.

Он је нагласио да су на конкурс пријаве поднеле компаније из 37 градова из свих крајева Србије.

Влада жели да подстакне развој иновација и зато ће у буџету за следећу годину определити више средстава за ову намену. То је важан корак за јачање конкурентности наше економије, раст извоза и отварање нових радних места у високотехнолошким секторима, истакао је Поповић.

Он је додао да ће резултати последњег конкурса за подршку технолошким иновацијама бити познати почетком децембра, а да ће пројекте оцењивати независна међународна експертска комисија.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs