Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Искористити потенцијал обновљивих извора енергије

Искористити потенцијал обновљивих извора енергије

Београд, 27. септембар 2017. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је данас на скупу у Српској академији наука и уметности да пољопривреда спада у ред већих загађивача животне средине, али да то не треба да нас плаши уколико том питању приступимо на одговоран начин.

Триван је, на отварању овог научно-стручног скупа на тему обновљивог коришћења природних ресурса у сеоским подручјима, истакао да имамо доста позитивних примера о томе како треба развијати пољопривреду, која је за нашу земљу изузетно важна, на еколошки одржив начин.

Он је нагласио да нам искуства других земаља могу помоћи у томе да убрзано пређемо пут еколошке модернизације, додавши и да наша земља има велике могућности за коришћење обновљивих извора енергије.

Према његовим речима, само у пољопривредној и шумској биомаси налази се више од 60 одсто од укупних потенцијала обновљивих извора, које Србија не користи у довољној мери.

Триван је као позитиван пример, који је успешно спојио пољопривреду са заштитом животне средине и обновљивим изворима енергије, навео земље попут Немачке, у којој су локалне заједнице успеле да развију концепт енергетски одрживих села.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs