Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Добра сарадња Канцеларије за Косово и Метохију са међународним НВО

Добра сарадња Канцеларије за Косово и Метохију са међународним НВО

Београд, 25. септембар 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев поручио је данас да најављене активности НВО „Руска хуманитарна мисија“ у нашој јужној покрајини могу да критикују само они који у себи немају осећаја за људска права.

Козарев је објаснио да Енвер Хоџај напада хуманитарну организацију која донира систем за снабдевање кисеоником за митровачки Клиничко-болнички центар, у којем се лече и Срби и Албанци.

Поносни смо на помоћ "Руске хуманитарне мисије", исто као што смо поносни и на помоћ коју нашем народу пружа организација Арноа Гујона, као и на делатност Црвеног крста, чији самопроглашено Косово није и никада неће бити члан, па зато Приштина и прогони његове раднике, истакао је он.

Канцеларија за Косово и Метохију, како је додао, има плодну сарадњу са бројним међународним невладиним организацијама које се баве хуманитарним радом.

Према његовим речима, јасно је да Хоџајева нервоза проистиче из сазнања да ће самопроглашено Косово наставити да ниже неуспехе покушавајући да постане члан не само Црвеног крста, већ и Унеска, Интерпола и других значајних међународних организација и институција.

Уместо што шири ничим основан страх од руских хуманитараца, Хоџај би могао да се позабави лажним хуманитарцима који врбују албанску омладину на Косову и Метохији и одводе је у Сирију и на друга блискоисточна ратишта, закључио је Козарев.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs