Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Просветну сарадњу са Кином учинити ефикаснијом

Просветну сарадњу са Кином учинити ефикаснијом

Нови Сад, 22. септембар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са замеником министра образовања НР Кине Ду Џењуеном, на маргинама Четвртог састанка Конзорцијума институција високог образовања Кине и земаља централне и источне Европе у Новом Саду.


Саговорници су констатовали да је сарадња у области образовања између Републике Србије и Народне Републике Кине на завидном нивоу, али да постоји значајан простор за њено даље унапређење.

На састанку је постигнут договор о формирању оперативног тима, који ће чинити представници министарстава и универзитета обе државе, како би сарадња била проширена и ефикасна на свим нивоима.

Шарчевић је истакао да све више компанија из Кине сарађује са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Владе Србије, уз подсећање на то да је компанија "Хуавеј" наш партнер у процесу дигитализације система образовања, а однедавно се и компанија "Хестил Србија" укључила у процес дуалног образовања.

Сарадњу у виду размене студената требало би проширити и на нове пројекте, али и на област науке и трансфера нових технологија, рекао је министар, и додао да, осим студија на српском језику, студентима из Кине Србија може понудити и студије на енглеском језику.

Имамо веома добре студијске програме на енглеском језику и управо радимо на каталогу факултета и програма како бисмо их на једном месту објединили и представили ван граница Србије, рекао је Шарчевић.

Ду је оценио да чести сусрети представника Кине и Србије на високом нивоу говоре у прилог сарадњи двеју земаља, додавши да је кинеска страна веома заинтересована за нове пројекте.

Наш циљ јесте успостављање високоефикасне сарадње у свим областима од обостраног интереса, нагласио је он и изразио захвалност ресорном министарству на организацији две велике и важне конференције у Новом Саду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs