Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Развој иновација стратешко опредељење Србије

Развој иновација стратешко опредељење Србије

Београд, 21. септембар 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да је Влада Србије стратешки опредељена за развој иновација, иновационог предузетништва и информационих технологија.


Поповић је, након радног састанка Савета за иновационо предузетништво и ИТ са представницима Светске банке, истакао да је такво опредељење, које има снажну подршку и председника Републике Александра Вучића, потврђено и оснивањем поменутог савета, на чијем је челу председница Владе Ана Брнабић.

Према његовим речима, приоритет државе у овој области јесте стварање услова за системски развој и унапређење области иновација и иновационог предузетништва у Србији.

Циљ нам је да обезбедимо континуирани развој иновационог и стартап екосистема, као и иновационе и технолошке инфраструктуре, што ће омогућити отварање нових радних места у високотехнолошким секторима, поручио је Поповић, који је уједно и заменик председника Савета за иновационо предузетништво и ИТ.

Он је нагласио да је Светска банка важан партнер Србије у успостављању и спровођењу програма за развој иновација и иновационог предузетништва.

Ти програми, како је објаснио, усмерени су првенствено ка развоју иновационе и стартап заједнице, јачању веза између науке и привреде, истраживању и развоју, као и повећању конкурентности и запошљавања у нашој земљи.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs