Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Очување традиционалних веза између Србије и Сао Томе и Принципа

Очување традиционалних веза између Србије и Сао Томе и Принципа

Београд/Њујорк, 21. септембар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се јуче у Њујорку са министром иностраних послова Сао Томе и Принципа Урбином Ботељом.


Дачић је том приликом истакао важност обележавања 40 година од успостављања дипломатских односа, као и наставка јачања пријатељских односа и билатералне сарадње.

Он је потврдио посвећеност Србије очувању традиционалних веза које постоје са овом земљом, и исказао захвалност на одлуци да се повуче признање једнострано проглашене независности Косова.

Први потпредседник Владе је указао на значај очувања овог принципијелног става, и упутио позив свом саговорнику да посети Србију.

Ботељо је истакао да високо цени и уважава допринос који је Југославија дала развоју његове земље, и потврдио да Влада поклања велику пажњу Србији и решавању питања Косова кроз дијалог.

Он је подвукао да остају чврсто на позицији о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, неприхватању било какве форме односа, и залагању да се постигне мирно решење уз поштовање међународног права и Повеље УН.

Ботељо је исказао захвалност на позиву и узвратио позивањем шефа српске дипломатије да посети Сао Томе и Принципе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs