Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Тржни центар “Рајићева” успешна израелска инвестиција

Тржни центар “Рајићева” успешна израелска инвестиција

Београд, 14. септембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и градоначелник Београда Синиша Мали свечано су данас у Београду отворили тржни центар “Рајићева”, у који је израелска компанија "Ashtrom Group" уложила 80 милиона евра.

ФОТО: Свечано отварање тржног центра “Рајићева”


Брнабић је поручила да је инвестиција компаније "Ashtrom Group" значајан пример како можемо да сарађујемо са инвеститорима из Израела и обећала да ће Влада пружити пуну подршку раду и развоју израелских компанија у Србији.

Бићемо отворени да са Амбасадом Израела радимо на томе да доводимо што више инвеститора из те земље, нагласила је председница Владе.

Она је изразила захвалност израелској компанији "Ashtrom Group" на стрпљењу, с обзиром на то да су од 2002. године чекали на реализацију пројекта.

Није било лако проћи кроз папирологију и трудимо се да то променимо. Хвала Граду Београду на ефикасном издавању дозвола – то је једини начин да привлачимо стране инвеститоре, подвукла је Брнабић.

Председница Владе је подсетила на то да је јуче посетила градове у западној Србији – Чачак, Гучу и Лучане где је разговарала са тамошњим привредницима, којима је пренела да ће Влада помоћи свим локалним самоуправама у којима се ради и гради.

Бићемо ту за инвеститоре, разговараћемо са амбасадама, локалним самоуправама, да заједно радимо на томе да отварамо нова радна места, рекла је она.

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је да ће израелски инвеститор обновити фасаде у том делу града о свом трошку.

Мали је, када је реч о визији развоја нашег главног града, истакао да је управо овакве пројекте и инвестиције имао у виду, те да је нови шопинг центар инвестиција вредна више од 80 милиона евра и која отвара 400 нових радних места.

Али више од тога, овај део града, са овим објектом, потпуно мења изглед, нагласио је Мали и додао да Београд има велики потенцијал, који треба знати искористити.

Директор АБД и менаџер пројекта Захи Боне изразио је задовољство због тога што је његов пројекат завршен, оценивши да то представља плод напорног рада.

У шопинг центру у Рајићевој улици налази се више од 80 локала и 450 подземних паркинг места, на укупно 15.300 квадратних метара простора.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs