Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > ММФ примећује напредак у ресору Министарства привреде

ММФ примећује напредак у ресору Министарства привреде

Београд, 14. септембар 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић разговарао је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Србију Џејмсом Руфом о резултатима и напретку у том ресору у односу на последњу техничку посету представника Фонда.

Фото: privreda.gov.rs

Кнежевић је техничкој мисији ММФ-а представио активности које Министарство привреде предузима по питању поправљања пословне климе и позиције Србије на "Дуинг бизнис листи" Светске банке.

Руфа је занимала динамика решавања статуса стратешких предузећа, као и какве ће последице по привреду имати повећање минималне зараде, из угла послодаваца и запослених и када је реч о отварању нових радних места.

Министар је говорио и о инвестицијама након усвајања Закона о улагањима, увођењу реда у јавна предузећа, али и подршци коју ресорно министарство пружа малим и средњим предузећима, којима су од ове године на располагању програми у оквиру "Деценије предузетништва".

Након представљања резултата, Руф је оценио да је у ресору Министарства привреде приметан напредак, док су у појединим сегментима ресора и даље присутни ризици.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs