Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Поштовати рокове у свим инфраструктурним пословима

Поштовати рокове у свим инфраструктурним пословима

Београд, 14. септембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је њен једини интерес као члана Владе да у свим инфраструктурним пословима заштити интересе Владе Србије.

Михајловић је, у интервјуу за "Нови магазин", објаснила да то значи да када се спроводе одређени уговори, било да су са руском, кинеском, азербејџанском или америчком страном, постоји само један задатак, а то је да се испоштује рок, али и квалитет.

Дакле, сваки пут и пруга морају да имају одређени квалитет и рок. Уколико то није тако, морам да реагујем и то је мој посао, указала је она.

Михајловић је истакла да ћемо до првог квартала наредне године имати завршен комплетан Коридор 10, и објаснила да то значи да ћемо од севера, од граница са Мађарском и Хрватском, па до југа, до границе са Македонијом и Бугарском, имати комплетан аутопут.

Она је истовремено најавила и отварање 30 километара новог аутопута између Пирота и Димитровграда у суботу, и истакла да је један од највећих проблема у српском грађевинарству то што домаће компаније нису солвентне и не могу да дају банкарске гаранције, а суштински оне граде све као подизвођачи.

Наше грађевинске компаније су у протеклом периоду заиста преживеле цунами. Можда се некоме период од десет година чини као дугачак за њихов опоравак, али држава је са своје стране на том плану много урадила, истакла је Михајловић.

Вредност свих грађевинских пројеката које тренутно изводимо износи осам до девет милијарди евра, прецизирала је она и додала да је само ове године на основу јавних позива подељено нових послова у вредности од 900 милиона евра.

Михајловић је истакла да је политичка стабилност региона услов за економски раст, а да је инфраструктура најбољи начин да се све земље нашег региона додатно повежу.

Она је навела да је, када се пре десет година разговарало о томе како да делове Србије повежемо са најближим суседима, њено мишљење било да је економија, односно инфраструктура та која може на најбољи начин да нас повеже.

За Србију није довољно да се само она развија, већ се мора развијати читав регион. Србија која не прави енергетске и транспортне конекције не може ићи напред брзином којом желимо, поручила је Михајловић.

Она је оценила да централне земље западног Балкана, Србија и Албанија, могу да повуку напред читав регион, и да су економски односи свих земаља у региону у успону.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs