Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Свеобухватне реформе за већу ефикасност полиције

Свеобухватне реформе за већу ефикасност полиције

Београд, 14. септембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас представљању приручника "Полицијско-обавештајни модел" и документа "Стратешка процена јавне безбедности", који су први пут у нашој земљи урађени по европском моделу.


Стефановић је том приликом рекао да је МУП покренуо свеобухватне рефоме које ће повећати ефикасност полиције и безбедност земље, што је значајно за бољи инвестициони амбијент, који доноси више радних места и бољи живот за наше грађане.

Он је нагласио да су приоритети МУП-а усмерени на ефикасно супротстављање свим видовима криминала, као и на то да се осигура безбедност грађанима и пружи одлучан одговор свакоме у покушају угрожавања стабилности наше земље.

Овај пројекат, како је истакао, део је програма за развој МУП-а који се од 2011. године реализује у сарадњи и уз финансијску подршку Шведске.

Документ "Стратешка процена јавне безбедности" први пут је израђен у нашој земљи, а на основу методологије полицијско-обавештајног модела који примењују многе земље ЕУ, нагласио је Стефановић.

Приручник "Полицијско-обавештајни модел", како је објаснио, представља савремени модел управљања полицијским пословима на свим нивоима полицијске организације, којим се обезбеђује ефикасније и економичније обављање полицијских послова.

Према његовим речима, стратешка процена јавне безбедности кључни је производ полицијско-обавештајног модела, при чему се идентификују најбитнији безбедносни изазови и приоритетне области у раду полиције у наредних пет година, дајући значај проактивном поступању.

Ефекти успостављања полицијско-обавештајног модела и спровођења стратешке процене јавне безбедности допринеће повећаној безбедности заједнице која се огледа у мањој стопи криминала, ефикаснијем расветљавању кривичних дела и прекршаја, безбеднијим учесницима у саобраћају, повећаној безбедности границе и смањењу других безбедносних ризика, оценио је Стефановић.

Данашњем скупу у Палати Србије присуствовали су и амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин, директор полиције Владимир Ребић, представници МУП-а Србије, као и шведске полиције.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs