Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Јавни сектор мора да буде ефикасан и економичан

Јавни сектор мора да буде ефикасан и економичан

Београд, 14. септембар 2017. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић рекао је током разговора са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) Џејмсом Руфом да се систем јавног сектора мења из темеља, јер је циљ да он буде ефикасан, економичан и управљив.


Ружић је подсетио на то да су пописана радна места у јавним службама, додавши да је око 2.000 тренутно постојећих послова и неколико хиљада различитих радних места у јавним службама каталогом смањено на око 870.

Све јавне службе ће морати да ускладе своје унутрашње организације и послове са каталогом и ту неће бити више злоупотреба и измишљања радних места само у сврху запошљавања, навео је министар.

Према његовим речима, Министарство је припремило сет нацрта закона који уређују радноправне односе, вредновање рада и систем плата у јавним службама, аутономним покрајинама и локалним самоуправама, при чему је план да се они врло брзо нађу пред посланицима.

Он је подвукао да овакав систем свим запосленима у јавним службама омогућава подједнако вредновање рада и награђивања за залагање и резултате, што ће позитивно утицати на њихову мотивисаност и квалитет услуга.

Према последњим подацима, како је додао, у државним и локалним администрацијама је за око 6.700 запослених мање од максималног утврђеног броја.

Он је објаснио да се истовремено ради и на законима и пратећим прописима који регулишу плате запослених у остатку система јавне управе.

Циљ нам је да их усвојимо до краја године и тиме заокружимо и уредимо цео систем, истакао је Ружић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs