Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Почела изградња спортске хале на Сребрном језеру

Почела изградња спортске хале на Сребрном језеру

Сребрно језеро, 14. септембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар омладине и спорта Вања Удовичић положили су данас камен темељац за изградњу спортске хале на Сребрном језеру, чије се отварање очекује средином следеће године.


Љајић је том приликом истакао да је жеља државе да Сребрно језеро постане озбиљна туристичка дестинација Србије, центар ђачког и омладинског спорта и туризма, али и место где ће долазити и припремати се спортисти не само из земље, већ и из читаве Европе.

Он је прецизирао да је Министарство у претходне три године у инфраструктурне пројекте у Великом Градишту уложило 126 милиона динара, што укључује изградњу кошаркашког кампа „Тео“, пристан Рам, а такође и спортску халу за коју је данас постављен камен темељац.

Према његовим речима, овај крај има значајне могућности не само за развој спортског туризма, већ и за читав домаћи туризам, при чему Влада Србије има јасан програм активности и пројеката које ће спроводити сваке године како би се искористио тај потенцијал.

Неопходно је да се туристички капацитети овог места удруже са туристичким капацитетима околних општина јер се једино тако може говорити о остварењу циља, а то је да регион Пожаревца, Великог Градишта, Голубца и Кладова буде мотор развоја туризма у Србији, рекао је Љајић.

Он је додао да би ове четири локалне самоуправе требало да размишљају о стварању регионалне туристичке организације која ће понудити јединствен туристички производ и на тај начин привући не само домаће, већ и стране туристе у знатно већем броју.

Удовичић је истакао да данас Сребрно језеро може да се подичи најбољим кошаркашким теренима опремљеним за све наше професионалне, али и рекреативне спортисте.

Стратегија државе јесте да наши спортисти остају у својој земљи и да се ту припремају за такмичења, као и да у свету можемо да конкуришемо како са спортским резултатима, тако и са спортском инфраструктуром, објаснио је министар.

Он је упутио позив и страним спортистима да долазе да се припремају на Сребрном језеру, истакавши да би у наредном периоду требало радити на развоју омладинског туризма на овој дестинацији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs