Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак застрашивања Срба на Космету

Наставак застрашивања Срба на Космету

Београд, 14. септембар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је хапшење општинских секретара Црвеног крста Србије на Космету наставак притисака на српски народ и очигледна порука Србима да могу да буду оптужени за све и свашта.

Фото: rts.rs

Дачић је, гостујући у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије (РТС), подсетио на то да је у овом случају, као и у случају најновијих антисрпских испада у Хрватској, изостала реакција међународне заједнице.

Секретари Црвеног крста из општина Пећ, Грачаница и Драгаш – Момо Дашић, Света Живић и Зећир Зурапи, пуштени су на слободу након што су претходно приведени у акцији специјалних јединица косовске полиције.

Он је, такође, оценио да је важно што је покренут унутрашњи дијалог о Космету, јер се косовско питање код нас избегавало и пребацивало као "врућ кромпир" неком другом, или се користило у кампањама за разне националистичке реторике које немају везе са реалношћу.

Први потпредседник Владе је рекао да су ставови председника ЕК Жан Клод Јункера да нема проширења ЕУ до 2019. године мало и блажи него досадашњи, додавши да сматра да ће Унија или наставити проширење или ће имати процес лаганог одумирања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs