Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Подршка Аустрије европском путу Србије

Подршка Аустрије европском путу Србије

Београд, 14. септембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и вицеканцелар и министар правде Републике Аустрије Волфганг Брандштетер оценили су у данашњем разговору да су односи Србије и Аустрије веома добри и да их треба даље развијати у интересу читаве Европе.


Вицеканцелар Брандштетер похвалио је напредак Србије у економским реформама и поновио подршку Аустрије Србији у европским интеграцијама.

Он је истакао да је у интересу свих чланица да Европска унија што брже ојача и да Србија што пре постане њен део.

Брандштетер је истакао да је веома важно за Србију да настави спровођење неопходних реформи у областима у којима је то потребно, пре свега у области економије и владавине права.

Такође, вицеканцелар Аустрије је најавио да ће управо владавина права бити приоритет Аустрије током председавања Савету ЕУ наредне године.

Премијерка Брнабић саопштила је да стратешки правци нове Владе и даље остају економска стабилност, владавина права и ефикасније судство, регионална стабилност и европске интеграције Србије.

Она је истакла да еУправа остаје њен приоритет као председнице Владе.

Брнабић је изразила захвалност Влади Аустрије на подршци у области е-правосуђа, и најавила да ће Србија у што скоријем периоду кренути са имплементацијом у овој области.

Саговорници су се сложили да је веома важно заједнички радити на сузбијању сајбер криминала и да је неопходно заједнички координисати активности на нивоу Европе.

Вицеканцелар Брандштетер известио је премијерку Брнабић о томе да Аустрија наредне године обележава завршетак Првог светског рата и позвао Србију да се укључи у обележавање овог, за Европу, веома важног датума.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs