Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Наменска индустрија велики потенцијал Србије

Наменска индустрија велики потенцијал Србије

Лучани, 13. септембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, приликом обиласка општине Лучани, да је наменска индустрија "Милан Благојевић" у том граду важна за Србију, уз оцену да је целокупна област наменске производње велики потенцијал земље.

ФОТО: Председница Владе Србије Ана Брнабић у Лучанима


Брнабић је, заједно са министром одбране Александром Вулином, обишла радове на изградњи новог објекта у поменутој фабрици, као и радове на насипу Бјелица.

Она је навела да је Влада издвојила додатних милијарду динара за генерално чишћење канала и прављење насипа поред река, истакавши да је то оно што можемо да урадимо како бисмо унапредили безбедност грађана и што остаје будућим генерацијама.

Председница Владе је такође посетила и фабрику Ливница у Гучи, која је поново почела да ради, нагласивши да су нам веома важна нова радна места и то како да помогнемо домаћим привредницима.

Премијерка је подсетила на то да је Ливницу у Гучи купило предузеће “Прогрес” из Чачка, која је породична компанија која следеће године пуни 40 година.

Влади Србије је, како је нагласила, важно да помаже управо таквим компанијама које се шире у Србији, запошљавају нове људе и обезбеђују сигурност за њихове породице.

Вулин је указао на то да су Влада и председник Србије Александар Вучић од почетка посвећивали огромну пажњу Лучанима, не само због наменске индустрије, већ због грађана који имају права да буду чувани, заштићени и да им држава помогне.

Министарство одбране, као и сама фабрика “Милан Благојевић”, помогли су издвајањем средстава за куповину две црпне пумпе за Лучане, а које ће помоћи да не буде нових поплава, навео је министар.

Директор “Србијавода” Горан Пузовић рекао је да су радови на насипу на Бјелици у завршној фази и да ће се радници повући 30. септембра, као што је и пренео председнику Србије приликом његове последње посете.

Према његовим речима, сам објекат се састоји од насипа дугог 1.830 метара, бетонског зида дужине 770 метара, црпне станице запремине 7,5 кубика у секунди и једног хидротехничког тунела дугог 150 метара.

Влада је за тај објекат издвојила 220 милиона динара, навео је он и додао да је ово прва фаза заштите од великих вода.

Он је подсетио на то да је Влада пре месец дана донела одлуку о томе да издвоји још 70 милиона динара за додатне радове поред Бјелице, и изразио наду да ће до краја године тај пројекат бити завршен и Бјелица у Лучанима бити стављена под контролу.

Такође, Брнабић, Вулин и Пузовић су обишли и радове на изградњи производног објекта за континуалну нитрацију целулозе и заштитног бедема у индустријској зони компаније "Милан Благојевић".

Генерални директор ове фабрике Радош Миловановић упознао је присутне са током радова и значајем производног погона за континуалну нитрацију целулозе за то предузеће, подсетивши на то да је реч о инвестицији за коју је новац обезбедила Влада Србије.

Производни објекат за континуалну нитрацију целулозе, чија је изградња започела у јануару, а завршетак радова планиран у децембру, увешће нову технологију, која ће обезбедити диригован управљачки процес, унапредити безбедност и омогућити бољи квалитет и дупло повећање капацитета, али и упослити нових 50 радника.

Његово пуштање у рад планирано је за мај наредне године.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs