Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Чувати српско наслеђе запошљавањем жена са села

Чувати српско наслеђе запошљавањем жена са села

Београд, 13. септембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић уредила је један од свечаних салона у Влади традиционалним српским мотивима које су израдиле жене са села у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“.


Михајловић је тим поводом истакла да је реч о салону у којем се најчешће састаје са званичницима и пословним партнерима, истакавши да на овај начин не само да промовишемо и чувамо српско наслеђе, већ подстичемо запошљавање жена на селу.

Она је подсетила на то да је Координационо тело, у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом, покренуло иницијативу „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, са циљем да се допринесе смањењу сиромаштва, економском оснаживању и афирмацији улоге жена у локалној заједници и руралној економији.

Обавеза и одговорност свих нас јесте да створимо услове да жене на селу раде и да тај рад буде вреднован. Оне су вредне, желе да раде и зараде, а на овај начин не само да чувају српску традицију, већ могу да поспеше привредни раст земље, поновила је Михајловић.

Она је упутила позив свим институцијама, јавним предузећима и друштвено одговорним компанијама да подрже иницијативу „Упослимо 1.000 жена“ и за потребе пословних поклона користе производе које израђују жене из Етно-мреже, чиме ће помоћи стварању бољих услова за жене на селу.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs