Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак успешне сарадње са Европском инвестиционом банком

Наставак успешне сарадње са Европском инвестиционом банком

Београд, 13. септембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са директором Канцеларије Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за западни Балкан Дубравком Негре о досадашњим резултатима у области инфраструктурних пројеката и наставку успешне сарадње.


Изградња лука у Смедереву, Апатину и Београду, модернизација пруге Ниш–Димитровград, реконструкција клиничких центара, изградња аутопута Ниш–Мердаре–Приштина и рехабилитација путне мреже у Србији биле су неке од тема састанка.

Реконструкција пруге Ниш–Димитровград пројекат је о којем се говорило 20 година. Заједно са ЕИБ-ом га покрећемо, јер је Ниш централни део овог дела Балкана и мора бити добро инфраструктурно повезан, истакла је Михајловић.

Она се посебно осврнула и на пројекат изградње аутопута Ниш–Мердаре–Приштина, оценивши да је у питању веома важан пројекат, који ће помоћи српском народу на Косову и Метохији.

Разговарали смо са Европском инвестиционом банком како бисмо већ следеће године започели изградњу прве деонице Ниш–Плочник, рекла је Михајловић.

Негре је изразила задовољство због досадашње успешне сарадње, рекавши да је Европска инвестициона банка определила 30 милиона евра за западни Балкан до 2020. године.

Половина тог новца, 15 милиона евра, биће инвестирана у Србији и ми смо као банка спремни да подржимо све пројекте, како оне који су у току, тако и нове које Министарство планира, навела је она.

Према њеним речима, та банка је упозната са постигнућима Координационог тела за родну равноправност и заинтересована је да подржи пројекте који имају за циљ економско оснаживање жена и женско предузетништво.

Економско оснаживање жена и подршка женском предузетништву један је од стубова политике родне равноправности коју спроводимо. С тим у вези, заинтересовани смо да кроз заједничку сарадњу помогнемо женама предузетницама да започну и одрже свој бизнис, поручила је Михајловић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs