Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Донација Уједињених Арапских Емирата Војсци Србије

Донација Уједињених Арапских Емирата Војсци Србије

Моровић, 13. септембар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин, амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији Ђума Рашид Ал Дахери и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посетили су данас погон „Карађорђево“ Војне установе Моровић.

Фото: mod.gov.rs

Вулин и амбасадор Ал Дахери су се састали са управом „Карађорђева“, а потом обишли ергелу коња, у којој се, осим осталих, налази и 15 коња из донације УАЕ.

Министар је изразио захвалност пријатељима из УАЕ на овој донацији, и нагласио да Србија и УАЕ имају изузетну сарадњу у свим областима – економији и политици, као и у војним односима.

Ови коњи ће послужити нашој ергели, а надамо се да ћемо са њима и у нашу Гарду вратити традицију коњичких јединица, да ћемо вратити оно што је некада красило српског официра, као и сећање на то како су некада изгледале наше славне коњичке јединице, јер је у историји српске војске коњица одувек била важна и поштована, рекао је он.

Према његовим речима, то је једна лепа традиција, коју би вредело обновити, а ова донација ће управо томе и послужити.

Амбасадор УАЕ је изразио задовољство због тога што је данас обишао ергелу, и оценио да је реч о одличној врсти арапских коња.

Ово је доказ о снажној сарадњи двеју земаља у свим областима и надам се да ћемо тако и наставити, те да ћемо још једном поновити ову посету, рекао је он.

Министра, амбасадора и њихове сараднике о стању у ергели известио је управник радне јединице „Ергела“ Карађорђево Небојша Златановић, који је рекао да су коњи по доласку били 30 дана у карантину и током тог периода су обављени здравствени надзори и бројне анализе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs