Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Економија кључна за развој односа Србије и Републике Српске

Економија кључна за развој односа Србије и Републике Српске

Београд, 13. септембар 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да је економија кључна за развој односа Србије и Републике Српске, истакавши да Београд и Бањалука треба да јачају специјалне и паралелне везе у свим областима.


Поповић је данас одржао радни састанак са председником општине Мали Зворник Зораном Јевтићем, као и са два начелника општина из Републике Српске – начелником општине Зворник Зораном Стевановићем и начелником општине Осмаци Љубом Петровићем.

На састанку је било речи о сарадњи и реализацији заједничких развојних пројеката између пограничних општина из Србије и Републике Српске.

Поповић је истакао да Република Српска никада није имала већу подршку од Србије него данас, и објаснио да је то резултат заједничких напора председника Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика, уложених у чвршће економско повезивање српског народа на овом простору.

Јачањем институционалних веза и веза у области економије, културе, науке, оснажујемо нашу заједничку позицију, доприносећи чвршћој интеграцији Срба на овом простору, али и очувању укупне стабилности у региону, рекао је он.

Министар је посебно нагласио значај прекограничне сарадње између општина у Србији и Републици Српској.

Потребно је јачање економских веза између општина са једне и друге стране Дрине, кроз заједничке инфраструктурне пројекте, као и сарадњу у области туризма, енергетике, пољопривреде, указао је он.

Руководиоци општина Мали Зворник, Зворник и Осмаци констатовали су да је економска сарадња општина у Србији и Републици Српској приоритет за грађане тих општина, и поручили да ће учинити све што је у надлежности локалних самоуправа да та сарадња буде што ефикаснија и успешнија.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs