Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка Светске банке реформском процесу у Србији

Подршка Светске банке реформском процесу у Србији

Београд, 13. септембар 2017. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је данас на састанку са Мисијом Светске банке да се Србија, кроз усвојене стратешке документе, обавезала на то да организује ефикасну, економичну и услужну јавну управу и службе.


Ружић је истакао да је циљ да јавна управа буде релативно мања, јефтинија и ефикаснија и да се тиме подржи привредни раст, додавши да је неопходно да се јавна служба усклади са потребама грађана и привреде – од услуга на шалтерима, преноса знања у школама, здравствене и социјалне заштите и културе.

Министар је навео да се конкретним активностима, због грађана Србије, успоставља службенички систем који је правичан према свим запосленима у јавним службама и заснован на заслугама и компетенцијама.

Он је изнео уверење да ће ефекат успостављања система вредновања рада и награђивања у складу са учинком и ангажовањем бити већа мотивисаност запослених и, у коначном, бољи квалитет услуга у здравству, школству, области културе и социјалне заштите.

Ружић је такође додао да ће се закон о запосленима у јавним службама ускоро наћи пред посланицима Скупштине Србије.

Према његовим речима, укупан број запослених у јавној управи на свим нивоима је у оквирима који су утврђени законом, при чему су сагледавани стандарди и приоритети у оквиру сваког ресора, како се не би угрозило функционисање државе и спровођење реформи.

Он је истовремено објаснио да постоји реална потреба за јачањем кадрова у здравственој заштити и инспекцијским службама, и исказао захвалност на подршци коју Светска банка пружа Влади Србије у спровођењу реформи.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs