Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Значајна подршка Европског центра за социјалну политику и истраживање

Значајна подршка Европског центра за социјалну политику и истраживање

Београд, 13. септембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић састао се, током боравка у Бечу и учешћа на Форуму за безбедносну сарадњу ОЕБС-а, са директором Европског центра за социјалну политику и истраживање Каијем Лајхсенрингом.

Ђорђевић и Лајхсенринг су разговарали о процесу приступних преговора са Европском унијом и поглављима 19 и 23, као и о сарадњи у примени отвореног метода координације у оквиру социјалне политике.

Министар је с тим у вези оценио да би Србији веома значила подршка Европског центра у процесу приступних преговора са ЕУ, посебно када је реч о поглављима 19 и 23, која се тичу социјалне политике, запошљавања и правосуђа и основних права.

Једна од тема сусрета, како је додао, односила се и на унапређење сарадње двеју институција на основу Меморандума о разумевању, који је закључен са Европским центром у јуну прошле године.

Према његовим речима, тај документ је одлична полазна основа за даљи развој нашег заједничког рада, при чему је ресорно министарство отворено и за друге предлоге пројеката на којима би могли заједно да конкуришу у наредном периоду.

Лајхсенринг је истакао да ће Европски центар за социјалну политику и истраживање наставити сарадњу у оквиру постојећих и започињању нових пројеката са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Ђорђевић је поручио да је процес прикључења Републике Србије Европској унији њен стратешки правац и један од најважнијих стубова спољне политике.

У складу са тим, Министарство жели да успостави редовну комуникацију и сарадњу са истраживачким центрима из земаља ЕУ који се баве анализама у области социјалне политике, запошљавања, радног права и осталих сродних тема, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs