Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Унутрашњи дијалог о Космету важан за проналажење најбољег решења

Унутрашњи дијалог о Космету важан за проналажење најбољег решења

Београд, 13. септембар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Краљевине Норвешке у Србији Арнеом Санесом Бјорнстадом, са којим се сагласила да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији у Србији веома важан за проналажење најбољег и одрживог решења за то питање.

Фото: Танјуг

Премијерка Брнабић је поручила да ће Влада Србије логистички подржати дијалог, који је иницирао председник Републике Александар Вучић.

Она је саговорнику најавила формирање заједничке радне групе са Кабинетом председника Републике, која ће организовати округле столове широм Србије како би се чуло мишљење што већег броја грађана, на шта је амбасадор Бјорнстад истакао да ће Краљевина Норвешка подржати све конструктивне предлоге.

Двоје саговорника су разговарали и о најављеној посети Србији генералног секретара Нордијског савета министара, у другој недељи октобра, током које ће у Београду бити одржана и конференција о регионалној сарадњи.

Брнабић и Бјорнстад су изнели заједнички став да је конференција добро место за добијање информација из прве руке о томе како сарађују нордијске земље и колико тај принцип може да се примени и на регион западног Балкана.

На састанку је било речи и о плановима за конференцију о сајбер безбедности и еУправи, која би требало да буде одржана у новембру.

Премијерка Брнабић и амбасадор Бјорнстад разговарали су и о унапређењу сарадње двеју држава и у области културе, отварању реновиране зграде Музеја савремене уметности у Београду, као и о посети председнице Владе Србије Ослу крајем октобра.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs