Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Решити недоумице око новог закона о родној равноправности

Решити недоумице око новог закона о родној равноправности

Београд, 11. септембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је данас да ће Нацрт закона о родној равноправности бити послат на дораду Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Фото: Танјуг

Михајловић је, на конференцији за новинаре у Влади Србије, објаснила да ће се поменуто министарство бавити имплементацијом будућих законских решења и да више тај документ неће разматрати одбори.

Она је оценила да је добро то што поменути нацрт закона није враћен на почетак, као што је то тражило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, али да истовремено није добро што предлог тог законског акта није дошао до Владе.

Оно што нисмо успели јесте да се закон нађе на седници Владе због тога што Министарство рада тврди да ће бити проблема са његовом имплементацијом, навела је Михајловић и додала да ће се због тога поменуто министарство бавити решењима како би се превазишао настали проблем.

Она је изнела уверење да у Нацрту закона о родној равноправности нема никаквих проблема и да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања тај проблем моћи брзо да реши.

На изради тог нацрта радило се три године, навела је Михајловић и додала да је на том послу било ангажовано више од 100 организација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs