Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Подршка Владе Србије свакој одлуци Српске листе

Подршка Владе Србије свакој одлуци Српске листе

Београд, 9. септембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да ће српски представници за сваку одлуку коју буду донели о облику учествовања у косовским институцијама имати подршку Владе Србије.
Ђурић је, након састанка са представницима Српске листе, поручио да ће Влада Србије подржати српске представнике у свакој одлуци коју буду донели, јер ће они бити ти који морају да живе у околностима за које сви знамо какве су, чија деца, мајке, сестре и браћа живе заједно са њима у српским местима на Космету и чија судбина и будућност зависе од институција у којима су, као и претходних година, имали учешће.

Он је додао да је представницима Српске листе, коју је предводио председник те листе Горан Ракић, пренео подршку и поруку председника Републике Александра Вучића, Владе Србије и српског народа да неће остати сами ни данас, у тешком времену, као што нису били сами ни јуче, а неће бити ни сутра.

Ђурић је поручио да се, након политичких одлука које ће Срби на Космету донети, однос Србије према злочинцима из такозване ОВК неће променити, да Рамуш Харадинај остаје оптужени ратни злочинац, који треба да буде суочен са злочинима које је починио.

Харадинај ће, како је навео, остати предмет обраде српске полиције, тужилаштва и других органа.

Ђурић је изразио захвалност Србима на храбрости коју су увек спремни да покажу и да и у центру Приштине, јасно и гласно, уздигнуте главе, кажу Аутономна покрајина Косово и Метохија, који ће то рећи у покрајинском парламенту и стално понављати позицију нашег народа на Космету.

Србија ће наставити да буде солидарна и да помаже Србима на Косову и Метохији и материјално, политички, морално и сваки други начин, подвукао је он.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs