Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Представници Министарства просвете обишли школе на Космету

Представници Министарства просвете обишли школе на Космету

Косовска Митровица, 5. септембар 2017. године – Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за развој и високо образовање Весна Мандић, саветник за ИКТ Бојан Радић и представници Канцеларије за Косово и Метохију посетили су данас основне школе у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу и уручили им лаптоп рачунаре и ранчеве за прваке из социјално угрожених породица.


Они су у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Косовској Митровици присуствовали демонстрацији есДневника.

Изузетно смо поносни на чињеницу да је ова школа једна од првих у Србији која је ушла у систем еПросвете. Заиста је импресивно са колико воље и елана наставници улазе у примену електронског дневника. Као подршку свима вама уз помоћ пријатеља донирали смо 10 лаптоп рачунара како би се обезбедила потпуна имплементација новина које вас очекују, нагласила је Мандић.

Директор школе Иван Запорожац рекао је да увођење есДневника показује да школе на Косову и Метохији почињу да се модернизиују и да ни по чему не заостају за школама у остатку Србије.

Представници Министарства и Канцеларије за Косово и Метохију посетили су у Косовској Митровици и Основну школу ”Свети Сава” где су присуствовали јавном часу информатике и рачунарства за пети разред, након чега су обишли и основне школе ”Вук Караџић” у Звечану и ”Јован Цвијић” у Зубином Потоку.

Иначе, школа у Зубином Потоку је после више деценија реконструисана и надограђена, а новац за проширење капацитета и изградњу спортских терена, у износу од 80 милиона динара, обезбедили су локална самоуправа и Канцеларија за Косово и Метохију.

На крају посете Косову и Метохији представници Министарства и Канцеларије присуствовали су у Лепосавићу свечаном пријему за ђаке прваке у Основној школи ”Лепосавић”.

Помоћник министра просвете је пожелела успешно школовање првацима и истакла да то што је ове године више првака, чак 100, уписано у школу у Лепосавићу представља лепу вест и даје наду да образовање у јужној српској покрајини има светлију будућност.

Прваке и колектив школе поздравио је и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић.

Влада Србије је уз вас, ви сте део образовног система Србије и имате нашу максималну подршку, поручио је Јовић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs