Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Унапређењем наставе до квалитетнијег образовања

Унапређењем наставе до квалитетнијег образовања

Косовска Митровица, 4. септембар 2017. године – Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Весна Мандић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић разговарали су са ректором Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду Брагојем Недељковићем, деканима факултета при том универзитету и представницима студената.


Мандић је на састанку у Косовској Митровици истакла да је веома важна сарадња са Министарством, али и осталим унивезитетима, како кроз размену наставног кадра и студената, тако и кроз менторски рад.

Универзитет има десет факултета, веома широку лепезу студијских програма и квалитетан наставни кадар. Верујем у то да ћете у реформама које спроводимо препознати да је квалитет кључна реч и да га можемо постићи само кроз унапређење наставе, навела је она.

Јовић је указао на то да је систем високог образовања деценијама био занемарен и да сада Министарство просвете интензивно ради на стварању нове ере образовања.

То је заједнички посао свих нас. Држава и српски народ морају бити јединствени, сви морамо да учествујемо у подизању система и учинићемо све да вам помогнемо у складу са својим могућностима, поручио је он.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs