Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Отворена студентска поликлиника у Косовској Митровици

Отворена студентска поликлиника у Косовској Митровици

Косовска Митровица, 4. септембар 2017. године – Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Весна Мандић присуствовала је данас у Косовској Митровици отварању Завода за здравствену заштиту студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду.


Мандић је том приликом истакла да отварањем ове установе доприносимо развоју овог дела Србије, и додала да је пројекат завршен у рекордном року јер је тендер расписан у априлу.

Високошколске установе, кроз кадар који ће бити ангажован на поликлиници, имају прилику да допринесу развоју, навела је она и додала да је Министарство обезбедило 83 милиона динара за развој студијских програма, док се пријаве на конкурс, који је данас објављен, могу послати до 30. септембра.

Мандић је објаснила да су средства за изградњу, адаптацију и опремање нове студентске поликлинике обезбедили ресорно министарство, Канцеларија за Косово и Метохију и Студентски центар ”Приштина”.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић рекао је да је студентска поликлиника још једна установа која ће нам помоћи да одбранимо наш суверенитет и наша права.


Директор Студентског центра ”Приштина” Јово Поповић исказао је захвалност ресорном министарству на томе што брине о здрављу студената и што је омогућило изградњу овог објекта.

Истовремено, он је изразио захвалност Канцеларији за Косово и Метохију која је куповином неопходне опреме допринела унапређењу здравствене неге студената, али и других грађана који ће имати могућност да добију здравствене услуге у овој установи.

У студентској поликлиници радиће наставни кадар Медицинског факултета, а отварањем новог простора истовремено смо добили 30 нових места за смештај студената, указао је Поповић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs