Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Србија остаје војно неутрална

Србија остаје војно неутрална

Београд/Москва, 13. август 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу присуствовали су финалној трци у тенковском биатлону на војном полигону у Алабину, недалеко од Москве, на којој су српски тенкисти заузели шесто место.

Фото: Фонет

Шојгу и Вулин јуче су разговарали о сарадњи у области одбране и војне индустрије, а министар одбране у Влади Србије рекао је да руски мигови стижу по плану, до краја године, као и техника која ће припасти копненој војсци.

Вулин је навео да је у разговору потврдио принципијелну позицију Србије да ће и даље бити војно неутрална и да неће бити члан ниједног војног савеза.

Наш пут, када је реч о ЕУ, савршено је јасан, али када је војно одређење у питању, остајемо неутрални, поручио је министар.

Он је истакао и да ће се у свакој одлуци водити рачуна о интересима Србије на првом месту, наводећи да су интереси Србије да има најбоље могуће односе са Руском Федерацијом, што је пренео и свом саговорнику.

Вулин је исказао захвалност Руској Федерацији на начину на који је прихваћена делегација Министарства одбране и Војске Србије и на односу према нашим војницима, као и на принципијелној позицији те земље када је у питању однос према Косову и Метохији.

На састанку је потврђена важност опремања Војске Србије новим средствима, пре свега борбеним авионима, тенковима и борбеним возилима, ради реализације и унапређења процеса обуке и јачања њених оперативних способности у суочавању са бројним изазовима и претњама све нестабилнијег света.

Вулин и Шојгу разговарали су и о даљем унапређењу билатералне војне сарадње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs