Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Михаило Јовановић на челу Канцеларије за информационе технологије

Михаило Јовановић на челу Канцеларије за информационе технологије

Београд, 4. август 2017. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници Решење о именовању директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Фото: Фонет

Канцеларију ће водити Михаило Јовановић, који иза себе има 20 година богатог професионалног искуства у "Телекому" и "Пошти Србије", где је био у највишем борду директора одговоран за информационе технологије, електронске комуникације и развој.

Такође, био је члан и координатор Извршног одбора "Поште Србије" и допринео је остваривању најбољег резултата пословања у историји "Поште". Радио је као саветник за електронску управу у Кабинету председника Владе.

У надлежности Канцеларије биће развој и функционисање система електронске управе и информационих система и инфраструктуре државне управе и служби Владе, док ће бити позиционирана као централна функција у Влади која директно одговора председнику Владе.

На седници је донета и Одлука о образовању Савета за иновационо предузетништво и информационе технологије, којим ће председавати председница Владе Ана Брнабић.

Као њени заменици именовани су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs