Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Влада ће наставити да се бори за свако радно место

Влада ће наставити да се бори за свако радно место

Смедерево, 17. јул 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је данас Железару Смедерево, заједно са председником Сталног комитета 12. свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине Џангом Деђиангом и председником "Хестил групе", која је власник Железаре, Ју Јонгом.

Фото: tanjug.rs

Брнабић је на састанку са пословодством Железаре и "Хестил групе", након што су посетили Топлу ваљаоницу, истакла да ће Влада Србије наставити да се упорно бори за свако радно место, као што је то радила и у случају смедеревске челичане.

Она је изразила изузетно задовољство због тога што је у посети Железари, која симболично представља стуб добре сарадње, пријатељства и поверења, и оценила да је ова компанија један од највећих успеха Владе Александра Вучића.

Влада ће и даље водити одлучну борбу за свако радно место и за сваког партнера. Стојимо вам увек на располагању за сваку врсту подршке и сарадње. Хвала вам што верујете у Смедерево и у све нас, поручила је премијерка.

Јонг је указао на то да је лична посета премијера Србије Железари дала додатни импулс за даљи развој српске челичане, истичући да ће "Хестил група" наставити да развија Железару како би поново постала понос српске индустрије.

Према његовим речима, компанија на чијем је челу је за само шест месеци од преузимања Железаре направила профит, обезбедила најбољи систем за снабдевање репроматеријала и усмерила клијенте на глобалном нивоу на српску железару.

Он је истакао да ће Железара сигурно остварити план да у 2017. години има профит од 20 милиона евра, уз напомену да ће ове године инвестирати у српску челичану 120 милиона долара у циљу побољшања структуре производње.

Џанг је исказао задовољство тиме што Железара у Смедереву добро послује и што је то пример успешне сарадње двеју земаља.

У посети Железари Смедерево били су и председник Скупштине Србије Маја Гојковић, министар привреде Горан Кнежевић и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Влада Србије и "Хестил" потписали су у априлу 2016. године купопродајни уговор за Железару Смедерево, којим је та кинеска компанија преузела 98 имовинских целина Железаре за 46 милиона евра.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs