Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Још осам општина добија подршку за припрему пројеката

Још осам општина добија подршку за припрему пројеката

Београд, 17. јул 2017. године – Министарство привреде Владе Републике Србије саопштило је данас да је донело одлуку о томе да подржи додатних осам локалних самоуправа у изради пројектно-техничке документације за различите пројекте.

У саопштењу се наводи да је реч о пројектима изградње и унапређења индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављања браунфилд локација, као и развијања саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Одлука о томе да се у овој години подржи додатних осам локалних самоуправа донета је након спроведених поступака јавних набавки и остварених уштеда.

Уштеђених 17,5 милиона динара биће расподељени следећим локалним самоуправама: Коцељева, Бач, Тутин, Голубац, Житорађа, Ћуприја, Власотинце и Лозница, од којих су четири у групи неразвијених.

Подршку локалним самоуправама у припреми инфраструктурних пројеката Министарство спроводи у склопу Програма подстицања регионалног и локалног развоја, у оквиру којег већ ове године суфинасира израду пројектно-техничке документације у 40 општина и градова.

У зависности од степена развијености локалне самоуправе, ресорно министарство суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs