Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Смена српског контингента у мировној операцији MINUSCA

Смена српског контингента у мировној операцији MINUSCA

Београд, 17. јул 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас у касарни "Бањица 2" свечаном испраћају шесте ротације контингента Војске Србије у мировну операцију Уједињених нација у Централноафричкој Републици (MINUSCA).

Фото: mod.gov.rs

Вулин је, обраћајући се српским мировњацима, подсетио на то да шести пут славна српска застава одлази у Централноафричку Републику, и поручио да они на најбољи начин треба да представљају нашу земљу.

У ту мисију упућује се 70 припадника Војске Србије – 17 официра, осам подофицира, четири професионална војника и 41 цивилно лице, који ће наредних шест месеци у саставу Српске војне болнице бити ангажовани на медицинском збрињавању снага УН у операцији MINUSCA.

У контингенту који чине војна болница нивоа 2, команда и јединица за логистичку подршку, налазе се 24 припаднице женског пола, што чини 40 одсто припадника.

Командант српског контингента у мисији MINUSCA биће пуковник Јадранко Јукић из Школе националне одбране, а командант војне болнице у шестој ротацији пуковник Зоран Димовић.

Вулин је предао заставу Србије команданту српског контингента, пуковнику Јукићу, који је рекао да заставу прима са професионалном и војничком одговорношћу.

Јукић је истакао да је контингент припремљен за упућивање у зону операције и да ће све задатке извршавати достојанствено и одговорно, с поносом што представља Војску Србије, Министарство одбране и Републику Србију.

Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић са члановима проширеног колегијума, представници организацијских јединица Министарства одбране и чланови породица и пријатељи мировњака, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs