Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Искористити искуства Финске у области иновација

Искористити искуства Финске у области иновација

Београд, 17. јул 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технологију Ненад Поповић оценио је да је досадашња сарадња Србије и Финске у области иновација и развоја иновативних стартапова добра, као и да је треба проширити у будућности.


Поповић је током састанка са амбасадором Финске у Србији Пертијем Иконеном указао на то да је та земља међу светским лидерима у области иновација, и додао да Србија жели да искористи финска искуства и знања како би унапредила екосистем за развој стартапова и иновативног предузетништва.

У наредних неколико година, како је нагласио, Србија то види као велику шансу за економски раст и запошљавање младих у нашој земљи.

Министар је посебно истакао значај сарадње Амбасаде Финске и Фонда за иновациону делатност у Србији, који већ трећу годину заредом организују локално такмичење за иновативне стартапове у Научно-технолошком парку Београд.

Захвални смо Финској на подршци коју пружа напорима Владе Србије да кроз улагање у знање и иновације повећа своју економску конкурентност у међународним оквирима, поручио је Поповић.

Иконен је изразио задовољство тиме што нова Влада Србије има министра за иновације, уз напомену да је Финска последњих година направила велики скок у развоју иновација и високих технологија.

Он је подсетио на то да је Финска пре 40 година била претежно пољопривредна земља, док је данас трећа у свету по развоју иновација, које су имале значајну улогу у њеном развоју и напретку.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs