Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Отворена зона бесплатног интернета у Прокупљу

Отворена зона бесплатног интернета у Прокупљу

Прокупље, 16. јул 2017. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је да је општина Прокупље, као једна од најактивнијих у наградној игри “Узми рачун и победи”, данас добила зону бесплатног бежичног интернета.

Ружић је, отварајући WiFi зону у парку на Тргу топличких јунака у Прокупљу, истакао да су грађани показали висок степен свести о томе колико је важно борити се против сиве економије.

У првом кварталу ове године број жалби због неправилности које су се дешавале приликом издавања, односно због неиздавања рачуна, већи је за 43 одсто у односу на исти период прошле године, нагласио је он.

Министар је навео да 85 милиона фискалних рачина који су послати у оквиру наградне игре “Узми рачун и победи” показује да су грађани спремни да изразе своју лојалност увођењу реда у држави и фискалне дисциплине.

Зона ће обухватити пречник од приближно 150 метара, брзина интернета ће бити један мегабит у секунди, док ће на такозваном „WiFi дрвету“ грађани бити у прилици да пуне своје мобилне телефоне.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs