Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > За развој локалне инфраструктуре три милијарде динара

За развој локалне инфраструктуре три милијарде динара

Београд, 16. јул 2017. године – Министарство привреде Владе Републике Србије саопштило је данас да ће и ове године, у оквиру програма „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно“, суфинансирати реализацију још 78 инфраструктурних пројеката у 68 локалних самоуправа широм Србије.

У саопштењу се наводи да је укупна вредност одобрених пројеката приближно три милијарде динара, од чега Министарство привреде обезбеђује из кредита Европске инвестиционе банке (ЕИБ) 1,25 милијарди динара, а локалне самоуправе 1,76 милијарди динара.

Министар привреде Горан Кнежевић истакао је тим поводом да је инфраструктура кључна за пословање привреде, као и за унапређење живота грађана у локалним самоуправама.

Кнежевић је указао на то да Министарство из тог разлога ефикасно усмерава и троши средства из кредита ЕИБ-а и помаже општинама и градовима да изграде и обнове саобраћајну и социјалну инфраструктуру, школе, фискултурне сале, културне зграде.

Суфинансирање је одобрено за 16 градова (Пирот, Београд – ГО Лазаревац и ГО Младеновац, Вршац, Лесковац, Сомбор, Врање, Зрењанин, Нови Сад, Ниш, Лозница, Крагујевац, Нови Пазар, Смедерево, Суботица, Чачак и Сремска Митровица).

Средства су добиле и 52 општине (Апатин, Велика Плана, Димитровград, Жабари, Неготин, Темерин, Уб, Богатић, Горњи Милановац, Прибој, Бајина Башта, Кладово, Велико Градиште, Аранђеловац, Оџаци, Ариље, Лебане, Бечеј, Беочин, Лајковац, Кнић, Бољевац, Бабушница, Бач, Врњачка Бања, Житиште, Свилајнац, Куршумлија, Владичин Хан, Књажевац, Кучево, Љубовија, Пожега, Дољевац, Крупањ, Власотинце, Тутин, Жагубица, Лапово, Коцељева, Петровац на Млави, Мајданпек, Пријепоље, Рача, Мали Зворник, Осечина, Ћуприја, Пландиште, Прокупље, Трстеник, Стара Пазова, Сокобања).
Од ових општина, како се наводи, седамнаест се налази у групи неразвијених и девастираних.

Министарство привреде је истовремено упутило нови позив локалним самоуправама да пријаве пројекте који ће бити суфинансирани наредне године.

Кнежевић је рекао да се средства из кредита ЕИБ-а знатно ефикасније повлаче у последњих неколико година, а, с обзиром на то да морају бити утрошена до краја 2019. године, упућен је још један позив локалним самоуправама да пријаве пројекте који ће добити финансијску подршку наредне године.

Област суфинансирања су објекти путне инфраструктуре, образовни и спортски објекти, објекти здравствене и социјалне инфраструктуре, као и објекти од културно-историјског значаја, а јавни позив је отворен до 14. августа 2017. године, додаје се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs