Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > У акцији „Арес“ ухапшено 360 особа због више кривичних дела

У акцији „Арес“ ухапшено 360 особа због више кривичних дела

Београд, 16. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је у полицијској акцији "Арес", због више кривичних дела, ухапшено 360 особа, а против још 202 лица поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.


Стефановић је на конференцији за новинаре истакао да су ове особе ухапшене због постојања основане сумње да су починиле различита кривична дела.

У питању је, како је додао, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање и недозвољене полне радње, искоришћавање малолетних лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуде, отмице, разбојништва и тешке крађе.

Потпредседник Владе је прецизирао да је акција „Арес“ спроведена у 27 општина и градова у Србији, и додао да су поднете кривичне пријаве и на тај начин су процесуиране 562 особе.

Он је такође навео да је одузето 167 килограма наркотика, кокаина, хероина, хашиша, марихуане и екстазија, као и да су откривене три лабораторије за производњу марихуане.


Према његовим речима, одузето је 29 пушака, четири аутоматске пушке, 30 пиштоља, килограм експлозива, шест бомби и више од 3.000 комада муниције.

Поред тога, заплењена је већа количина новца, 19 возила, као и више рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, додао је Стефановић.

Потпредседник Владе је истакао да су неке од највећих заплена изведене у Београду и Новом Саду, и додао да је у Београду ухапшен припадник једне од две највеће криминалне групе због изнуде Д. Ћ. (1987).

Он је, како је објаснио, ухапшен приликом покушаја изнуде више од 20.000 евра, а приликом претреса код њега је пронађено шест аутомобила и 20 кључева других возила, 13 луксузних сатова, као и 5.500 евра у готовом новцу.

Стефановић је саопштио да је полиција у Новом Саду ухапсила Г. Б. (1978), као и М. Ј. (1981) због постојања основане сумње да је извршио неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.
Према његовим речима, код ових лица је пронађено 38 килограма марихуане, 12 килограма екстазија, 2,5 килограма амфетамина, 460 грама кокаина, килограм хашиша и три пиштоља.

У Београду је ухапшен Г. М. (1964) због сумње на исто кривично дело, а код њега је пронађена лабораторија за производњу и више од 60 килограма марихуане, додао је он.

Потпредседник Владе је поручио да полиција наставља рад на сузбијању криминала, и пренео захвалност припадницима полиције који су, заједно са надлежним тужилаштвима, радили на једној од највећих акција.

Детаљније информације о полицијској акцији „Арес“ можете погледати у прилогу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs