Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Изградњом спортске инфраструктуре јачати спортски туризам

Изградњом спортске инфраструктуре јачати спортски туризам

Кладово, 14. јул 2017. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић обишли су данас младе спортисте у Омладинско-спортском кампу Караташ.


Удовичић је том приликом рекао да је реконструкција тог центра један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Министарства омладине и спорта, додавши да је Караташ већ готово пет деценија позната дестинација специјализована за спортске припреме.

Многи нам нису веровали, али ево ми истрајавамо у капиталним инвестицијама. Остварујемо циљ и овде окупљамо младе из читаве земље. Испуњавамо најважнији задатак усмерен на то да се, пре свега младима, врати овакав објекат, од којег се много очекује, истакао је он.

Министар је оценио да је ово прави пример за то да се изградњом спортске инфраструктуре улаже у спортски туризам, али и да се на прави начин иде према циљу Министарства омладине и спорта – децентрализацији спорта како би га приближили свима.

Намера нам је да унапређењем спортске инфраструктуре у Србији повећавамо капацитете, обезбеђујемо много боље услове од других и тако постанемо лидер у региону за припреме спортиста, нагласио је Удовичић.

Маљковић је изразио захвалност Удовичићу на обиласку објекта за едукацију спортиста, који је, како је оценио, изузетан, додавши да рад на едукацији спортиста управо и јесте политика државе, Министарства и Олимпијског комитета.

У кампу тренутно борави око 200 перспективних младих спортиста и тренера из Одбојкашког савеза Србије, Рукометног савеза Србије, Џудо савеза Србије, Рвачког савеза Србије и Теквондо асоцијације Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs