Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Повећати број патрола у околини центара за социјални рад

Повећати број патрола у околини центара за социјални рад

Београд, 12. јул 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, поводом двоструког убиства у Центру за социјални рад у Раковици, да ће тражити најоштрију казну за починиоца, као и да ће држава одмах предузети одређене мере како би смањила ризик од оваквих несрећа.

Фото: Танјуг
Стефановић је на ванредној конференцији за новинаре у Палати Србије рекао да ће у најскорије време у околини центара за социјални рад бити повећан број полицијских патрола, уз већи број припадника физичког обезбеђења у центрима и запослених у тим установама.

Такође, како је додао, биће пооштрени и услови за виђање деце, а донеће се одређена врста прописа да би се оценило да ли родитељ може да се нађе у таквом простору и на који начин ће бити организовано виђање детета.

Према његовим речима, истовремено ће се радити на бољој координацији судова и центара за социјални рад, при чему је веома важно благовремено обавештавање полиције у ситуацијама где постоји ризик.

Потпредседник Владе је истакао да је добро обавештавање од пресудног значаја у свакој ситуацији где постоји сумња на ризично понашање.

Фото: Танјуг
Стефановић је навео и да, изузев најоштријих казни, не постоји други начин да друштво пошаље јасну поруку насилницима да наша деца и жене морају бити заштићени и не смеју бити жртве.

Најоштрије осуђујемо овај монструозни злочин и тражимо најтежу казну, поновио је Стефановић.

Министар правде Нела Кубуровић најавила је да ће на дневном реду сутрашње седнице Владе бити формирање Савета за спречавање насиља у породици, на основу закона који је 1. јула ступио на снагу.

Кубуровић је, поводом данашњег убиства жене и детета у Центру за социјални рад у Раковици, рекла да је Влада Србије спремна да се бори са насиљем.

Фото: Танјуг
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић поручио је да ће се ресорно министарство борити против насиља и да ће учинити све да се тако нешто више никада не догоди.

Ђорђевић је објаснио да су данас повређена и три радника центра, али да су ван животне опасности, уз напомену да је издао налог да инспекција утврди да ли је било пропуста у раду.

Одмах ћемо донети одређене мере у оквиру овог министарства како би установе биле додатно обезбеђене и уведене додатне процедуре, истакао је он.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs