Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Светска банка похвалила програм реформи Владе Србије

Светска банка похвалила програм реформи Владе Србије

Београд/Трст, 12. јул 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са представницима Светске банке, коју су предводили регионални потпредседник за Европу и централну Азију Сирил Милер и нови директор те банке за Србију и западни Балкан Линда ван Гелдер.


Брнабић, која у Трсту учествује на Самиту земаља западног Балкана, истакла је да су њени саговорници похвалили програм реформи које Влада Србије спроводи и истакли важност даљег напретка Србије на путу ка чланству у ЕУ.

Она је указала на успех који је претходна Влада постигла у фискалној стабилизацији земље, и истовремено нагласила да убрзање економског раста остаје приоритет Владе Србије.

Премијерка је истакла да је Србија посвећена спровођењу неопходних реформи, као што је реформа државне управе и јавне администрације, где је наша земља имала снажну подршку Светске банке.

Брнабић је подвукла да је заједнички рад свих министара на унапређењу пословног окружења веома важан, и додала да Србија остаје томе посвећена.

Председница Владе је, указавши на то да је остварени напредак Србије на "Дуинг бизнис листи" Светске банке један од заједничких резултата, поновила да ће са својим тимом наставити да ради на томе, јер је то снажан подстицај за инвестиције, при чему је јачање приватног сектора такође изузетно важно.


Представници Светске банке обавестили су Брнабић о томе да су спремни да финансирају пројекте који се односе на деловање у случајевима проглашења ванредне ситуације.

Састанку су присуствовали и потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар финансија Душан Вујовић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs