Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија заслужила отварање још поглавља у преговорима са ЕУ

Србија заслужила отварање још поглавља у преговорима са ЕУ

Београд, 18. јун 2017. године – Вршилац дужности председника Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је отварање нових поглавља у преговорима са Европском унијом добар знак, али је изразио и извесну дозу незадовољства због чињенице да није отворено више поглавља.

Фото: Танјуг

Дачић је рекао новинарима да је Србија била спремна и на отварање три или четири поглавља, али је додао да је ипак позитивно то што постоји нека динамика.

То је, како је нагласио, показатељ колико се наше институције, односно државни органи које води Јадранка Јоксимовић, баве озбиљно том темом и знак је да смо ми у суштини спремни за отварање много више поглавља него што у овом тренутку добијамо.

Он је додао да неких посебних условљавања за два нова поглавља није било, али да је на делу механизам успостављен на почетку, а то је да постоји поглавље 35, у коме је реч о КиМ, где се увек тражи извештај о напретку у дијалогу.

То јесте увек тема и била је и пред отварање ова два поглавља, рекао је Дачић, поновивши да ће Србија урадити све што је до ње, али да одлука јесте на земљама чланицама ЕУ.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs