Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Сарадња са Националном фондацијом за науку САД

Сарадња са Националном фондацијом за науку САД

Београд, 16. јун 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић састао се данас са делегацијом Националне фондације за науку (National Science Foundation - NSF) Сједињених Америчких Држава, коју је предводила директор Роксан Николас.


На састанку је постигнут договор о томе да се на јесен у Београду одржи научна радионица на којој би се усагласиле приоритетне области научне сарадње са нашом научном заједницом.

План је да након тога уследи заједничко учешће тимова из Србије и Сједињених Америчких Држава у научним и технолошким пројектима.

Србија и САД су 2010. године потписале билатерални споразум о научној сарадњи и на основу тог споразума је успостављена сарадња са Националном фондацијом за науку САД.

Та фондација финансира више од 25 одсто свих пројеката научне заједнице у САД, и има годишњи буџет од приближно 7,5 милијарди долара.

Састанку су присуствовали и представници Амбасаде САД у Србији, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs