Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Више ИПА средстава за локални и регионални развој

Више ИПА средстава за локални и регионални развој

Београд, 16. јун 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић најавила је данас да ће убудуће фокус за коришћење новца из ИПА фондова бити на локалним самоуправама, како би средства која стижу из претприступних фондова ЕУ била видљивија обичним грађанима.

Фото: Танјуг

Јоксимовић је, гостујући на Телевизији "Пинк", нагласила да је и до сада новац из претприступних фондова добро коришћен, али да пројекти нису били видљиви обичним грађанима.

Зато је важно да грађани буду упознати са тим да је Унија много новца издвојила за школе, болнице и путеве, подвукла је она и подсетила на то да је након поплава велики део санације финансиран управо из средстава ЕУ.

Са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом за ИПА 2016. годину потписано је првих 96, од укупно 166 милиона евра, а део новца ће бити кориштен за развој конкурентности и развој малих и средњих предузећа на локалу, објаснила је Јоксимовић.

Европске интеграције су, како је подвукла, стратешко опредељење Владе и инвеститори имају гаранцију када виде број отворених поглавља и динамику њиховог отварања.

То што се Србија нашла у фокусу Европског парламента, који је усвојио Резолуцију у којој се каже да је наша земља постигла напредак у области економије и сарадње у региону, али и у фокусу Сената САД, који је поручио да је Србија кључна на западном Балкану, показује да је наша земља стабилна, указала је она.

Јоксимовић је, говорећи о поглављима 7 и 29, која се односе на интелектулну својину и царинску унију, а треба да буду отворена наредне недеље, оценила да ће то допринети развоју економије засноване на знању.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs