Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Нова зграда за Прекршајни и Привредни суд у Ужицу

Нова зграда за Прекршајни и Привредни суд у Ужицу

Ужице, 16. јун 2017. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић најавила је данас, приликом отварања нове зграде Прекршајног и Привредног суда у Ужицу, да ће ресорно министарство и у наредном периоду наставити са побољшањем инфраструктурних услова у судовима у нашој земљи.


Кубуровић је истакла да Министарство покушава да унапреди инфраструктурне капацитете, подсетивши на то да су последњих годину и по дана отворене две потпуно нове зграде прекршајних судова, а да се до краја године очекује отварање још једног суда.

На ову зграду у Ужицу смо посебно поносни јер је по површини највећи објекат који је за потребе судова изграђен у последњих 20 година у Србији, навела је она.

Кубуровић је истовремено изразила наду да ће нове просторије судова, који су до сада радили у неадекватним условима, допринети томе да они буду још ефикаснији, иако и сада остварују добре резултате.

Она је изнела податак да је нова зграда, чија је површина око 3.000 метара квадратних, подигнута за само 13 месеци, а изградња је у потпуности финансирана средствима из републичког буџета, у износу од око 210 милиона динара.

Према њеним речима, Министарство ради на унапређењу положаја прекршајних судова, захваљујући чијем је раду у току прошле године у републички буџет уплаћено 4,6 милијарди динара.

Такође, како је додала, ради се и на унапређењу положаја привредних судова у Србији, будући да се привредни амбијент у земљи процењује и на основу рада тих судова.

Отварању зграде присуствовали су и градоначелник Ужица Тихомир Петковић, председник Прекршајног апелационог суда Зоран Пашалић, председник Привредног апелационог суда Јасминка Обућина, председници Прекршајног и Привредног суда у Ужицу Слободан Маринковић и Зорица Брајовић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs