Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Улагање у младе најбоља стратегија за будућност Србије

Улагање у младе најбоља стратегија за будућност Србије

Београд, 16. јун 2017. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и извршни директор Развојне агенције Србије (РАС) Тамара Јуренић потписали су данас Меморандум о сарадњи, који ће допринети бољој промоцији омладинског предузетништва.

Фото: mos.gov.rs

Удовичић је том приликом објаснио да ће обе стране радити на ефикасној координацији заједничких активности при планирању развоја, подршке, праћења реализације и промоције омладинске политике и омладинског предузетништва.

Потписивање овог документа ће, како је објаснио, додатно допринети успостављању сарадње међу институцијама у циљу повезивања младих са привредом, удружењима за младе и њиховим савезима, канцеларијама за младе, као и акредитованим регионалним развојним агенцијама.

Циљ је још бољи амбијент за живот и рад младих људи, стимулативни услови за улазак младих у предузетничке воде и реализацију иновативних послова, рекао је Удовичић.

Улагањем у младе улажемо и у будућност Србије, поручио је он и оценио да се примећују укупни напори Владе, пословног и невладиног сектора на плану развоја предузетништва.

Истраживања показују да је у Србији 2016. године приметан пораст броја младих који су запослени у односу на 2015. годину за 4,3 одсто, али и пораст оних који би желели да започну самосталан посао, за шест одсто, прецизирао је Удовичић.

Јуренић је изразила задовољство због потписивања Меморандума, изразивши наду да ће заједнички рад дати велике резултате.

Она је додала да Развојна агенција Србије улаже велике напоре у развој предузетништва, уз оцену да су ове године остварени запажени резултати.

Према њеним речима, за програме намењене почетницима у пословању, за које су могли да се пријаве и млади, било је чак шест пута више пријава у односу на претходну годину, односно 1.200.

Млади су веома заинтересовани и за друге програме, а надам се да ће њихово интересовање убудуће бити још веће, поручила је Јуренић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs